Alla inlägg den 6 augusti 2011

Av Frejda - 6 augusti 2011 01:06


Idag fick torpet besök av sotaren för sotning och brandskyddskontroll. Sotning var verkligen välbehövligt och kanske kan det nu bli så att draget i skorstenen är bättre så det inte ryker in. Det måste ju fungera nu när hösten börjar rulla in så sakteliga och jag kommer att behöva elda för värme. Kanske borde jag be om sotning oftare än vad de har som standard för fritidshus?


Brandskyddskontrollen gick också bra, tack och lov. Det var bara avståndet mellan murstocken och trä uppe på vinden som satte lite myror i huvudet på sotaren. Avståndet ska nämligen vara minst 10 cm, men några av de tvärgående bjälkarna ligger inte mer än 3-5 cm från murstocken. Men den blev ändå godkänd eftersom skorstenspiporna ligger åt andra sidan i murstocken. Tur. Annars vet jag inte vad jag skulle göra för det är ju inte bara att ta bort stora bjälkar som håller ihop hela huset.


Jag har ju ägnat veckan åt att kämpa med pannkitt för att täta min kamin. Nu ska jag testelda imorgon och se om sotningen och förhoppningsvis ett bättre drag i skorstenen gör att det inte pyser ut rök här och var. Fungerar det inte så får jag nog ringa någon firma som kan hjälpa mig, för här går min händighetsgräns.



Under kvällen har jag varit på mumsig kräftskiva hos mamma och pappa. Jag tog hand om min sista dill och tog med som ett bidrag till kommande kräftkok. Några stjälkar fick dock sitta kvar för att bli riktigt stora. Jag tycker om den skira formen på kronorna. Några av mina myckna gurkor fick också följa med och en del av en fin funkia som lillsyrran ville ha vid sitt växthus.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards