Alla inlägg den 25 juni 2012

Av Frejda - 25 juni 2012 22:43


Det har regnat hela helgen. Med ett kort avbrott för några taniga små strålar sol igår kväll så började det igen och det har nu regnat i över ett dygn. På nyheterna sa de att det kommer att regna lika mycket på ett dygn som det i normala fall gör på hela juni månad. Deprimerande.


Stackars Tor, Siv och Freja. De kan visserligen ta skydd i hönshuset, men det blir alldeles lerigt på marken och deras matskålar blir vattenfyllda. Sandhögen som de brukar sandbada i är alldeles blöt så där vill de inte vara.


Men nu var det operation "rädda hönsmaten" som gällde.


Jag offrade ett litet bord som jag har vid växthuset, häftade fast en bit av en gammal vaxduk på bordsytan och ställde in bordet i hönsgården som tak för maten. Sedan bytte jag ut alla matkärl mot torra sådana med torrt innehåll. Det är inte vrålsnyggt, men nu kanske maten kan förbli torr ett tag, och kanske kan de tycka det är lite kul att ha något att hoppa upp på.


På marken lade jag hö. Det regnar säkert på det med, men då kanske det inte blir så lerigt för dem. Jag längtar till torsdag då jag får semester, för då ska de få komma ut i trädgården.



Idag fick jag min nybörjarhönsbok med posten. Jättekul att läsa och många tips som man kan behöva. Men jag kanske tyckte det var i övertydligaste laget att tala om att höns lägger hönsägg, inte ankägg ...


De har ju sittpinnar inne i hönshuset - de sitter väldigt lågt - som de inte använder mycket, så jag ska försöka fixa en sittpinne utomhus åt dem. Antingen av gamla störar som jag har, eller med hjälp av en gammal rundstavad gardinstång i lagom storlek. Det fanns en modell i boken som såg ut som en bock med ett par nivåer tvärgående sittpinnar. Jag tänkte att jag kan göra en med en sittpinne längst upp, kanske med en liten stege upp och kanske i anslutning till bordet. Jag får se.


Bara det slutar regna så ska jag snickra åt dem.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards