Direktlänk till inlägg 1 maj 2012

Utemöblerna där de ska vara

Av Frejda - 1 maj 2012 19:54


Idag fick jag hjälp att bära ut mina utemöbler och sätta upp taket på paviljongen. Det var "pumpkonstruktören" som stod till tjänst och det tackar jag för. Då kunde vi sitta ute och äta maten - grillad kyckling med tillbehör. Inte så dumt och jätteskönt att sitta i solen.


Jag har köpt en sänkpump, men det visade sig att det saknas en kopplingsdel, så jag får åka till Biltema igen och be dem komplettera innan pumplösningen kan bli verklighet. Men ritningen är nu lite förändrad. Vi ska göra ett långt "ben" med "fot" som kan stå på brunnens botten. Pumpen ska sedan hänga en meter ovanför botten, fastspänd på benet. Om vattennivån sjunker under så stoppar flottören pumpen så att den inte går tomme.


Sladd och slang går upp genom brunnslocket och monteras på en stolpe där jag sedan kan slå av och på ström och koppla på en eller flera slangar. Jag ska gräva ner ett litet rör i marken så att jag kan dra strömkabeln och en vattenslang i den fram till stugan där jag har elanslutningen och där jag också skulle vilja ha en anslutning för slang.


Vaarje gång pumpautomaten går igång som värsta vrålapan i norra Latorp, längtar jag efter den nya lösningen.



Jag kunde inte låta bli att liva upp valborg med en gerbera till cafébordet utanför stugan. Men jag får nog se till att ta in den i helgen för då ska det bli riktigt kallt.



I örtlandet växer gräslöken som tokig. Den är jättefin nu. Keramikskylten som jag gjorde har dock inte överlevt vintern utan har gått i två delar. Tur att jag har fler.



Rabarber på väg. Löftesfyllda små knölar som kommer att bli stora, fina och goda.



Om det inte blir för kallt i helgen ska jag börja med hönshuset. Men jag måste flytta på pionerna som växer där. De har inte mått så bra, men de kanske kan få nytt liv på annan plats.

 
 
Kari

Kari

1 maj 2012 21:01

Hva slags høns skal du ha? Vår granne har flere slag. De går løs på dagen, men må nok være inne om natten på grunn av reven. De er så fine! Om du går inn på vår blogg og søker i ruten oppe i venstre hjørne på "grannens tuppar" kan du se noen av hans fine høner! Lykke til med bygget. Helgen 11.12.13 mai setter vi i gang med lekstugan.

http://kariogjon.blogspot.com

 
Ingen bild

Frejda

1 maj 2012 21:24

Kari - Er grannes tuppar och höns var verkligen supervackra! Jag vet inte riktigt vad det blir för sort för mig än, för jag ska tydligen få låna tre stycken från min syster. Det kan bli vanliga, bruna, spräckliga eller något annat. Jag ska inte ha någon tupp. De kommer inte att få gå lösa om jag inte är hemma. Jag är också rädd för räven.

Men de ska få en liten hönsgård, med mycket möjlighet att sprätta i sand och gott om mat och vatten. Och när jag är hemma så släpper jag ut dem. :-)

 
Linda

Linda

1 maj 2012 21:47

Vilka superfina bilder. Ser den timrade väggen. Åååååh, den skulle jag vilja ha som bakgrund när jag fotograferar - så fin!!!

Kram
//Linda

http://krukmakerskan.blogspot.com

 
Ingen bild

Lillsyrran

1 maj 2012 21:48

Jag har köpt mig en fin portal till köksträdgården, som jag skruvat ihop idag. Får se om jag fått ordning på viltstängslet runt trädgården tills nästa gång du kommer och hälsar på :) Jag har ingen lust att mata hjortarna med mer tulpaner!!

 
Ingen bild

Karin

2 maj 2012 08:20

Så vackra bilder. Var har du fått tag på den där vackra pavillongen. Står ställningen ute på vintern?

 
Ingen bild

Frejda

2 maj 2012 15:34

Linda - Tack! Ja, jag är lite kär i den där väggen jag med ... :-)

Lillsyrran - De är väl finsmakare. Rena gourmetserveringen du har. :-)

Karin - Paviljongen köpte jag förra året på Jysk. Jag orkade inte plocka ner ställningen så den har stått ute hela vintern och klarade sig finfint. Bara att dra på taket så var det klart för i år. Kanonbra! :-)

 
helga

helga

3 maj 2012 09:46

Det ser härligt ut - detta är den bästa tiden på året, enligt mig!

Konstigt med kommentarerna - det funkar som vanligt för mig...

http://www.helga1.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Frejda

3 maj 2012 12:11

Helga - Jag tror det är någon inställning på min nya dator som spökar ...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frejda - 14 november 2016 18:58


Länge sedan var det. Länge, länge, länge sedan som jag bloggade.   Men det har sin förklaring (om än inte ursäkt). Videon nedan visar vad jag styrt med i odlingen sedan i mars. OK - jag lade ner arbetet i september, men sedan tog det lite tid att...

Av Frejda - 4 mars 2016 16:57


  I år var det lite extra roligt att inventera mina fröer - nu när jag har en så fin låda att lägga dem i.   Jag har en hel del fröer kvar som jag behöver använda innan de blir för gamla. Men som varje år så behöver jag köpa till en del. I å...

Av Frejda - 1 januari 2016 20:49

I mitten på juli hade jag rest ner till västkusten för att hälsa på vänner när jag fick besked från kattvakt Thea att Lilla Lo var väldigt dålig. Jag fick åka hem för att ta farväl av henne. Det var en aggressiv blodcancer som blev hennes bane. Men n...

Av Frejda - 1 januari 2016 20:09

Sommaren 2015 kan knappast skryta med särskilt mycket fint väder, så odlingssäsongen var inte riktigt lika inspirerande i år. I år förlorade jag också mina två äldsta kissar, Mini och Lilla Lo, så det var också en sorgesam vår och sommar på det viset...

Av Frejda - 14 juli 2015 22:07


Älskade Lilla Lo har lämnat mig. Hon var den sista av den lilla trojkan bestående av mamma Skruffa, syster Mini och Lilla Lo själv.   Fjorton år och nästan tre månader fick vi tillsammans och det är nu mycket tomt och tyst. Jag har nog inte tä...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards