Alla inlägg den 12 juli 2011

Av Frejda - 12 juli 2011 11:37


Jag har massor med nässlor i min trädgård och jag får jobba rätt bra för att få bort dem i odlingen. De dyker upp överallt. Vissa områden, som det här bakom det nya landet, är fullt med långa otäcka, brännande nässlor.


Igår bestämde jag mig för att försöka ge mig på dem med lien. Det var lite svårt eftersom de var högre än jag är och dessutom lutade mot mig, så jag kom inte ner så nära marken som jag hade velat.



Men de föll i alla fall, även om det stack upp 20-30 cm långa skaft. Dessvärre så hamnade jag i närkontakt med en av de största nässlorna - urmodern tror jag - som piskade mig i ansiktet med sina största, brännande blad. Det gjorde riktigt ont och det slog upp stora blåsor i ansiktet direkt.


Då provade jag ett knep som min mamma och syster lärde mig i helgen som var. Man tar loss ett nässelblad från ovansidan (som inte bränns) och viker ihop det så att det blir som ett litet paket med ovansidan utåt. Sedan gnuggar man det ställe där man bränt sig med det. Det ska tydligen ta bort det som bränns fortare. Ja, inte vet jag om det fungerade, men blåsorna försvann i alla fall och även om jag kände av det som stack i ansiktet ett tag till så kanske det försvann fortare än det skulle ha gjort utan denna specialbehandling. Jag lär få anledning att prova igen.

Av Frejda - 12 juli 2011 10:58


Ett av sommarprojekten var att få ordning i ladans verkstadsdel. Här har jag massor med saker, huller om buller - verktyg och redskap, blomkrukor, spikar och skruvar, färgburkar och massor med annat. Jag vet att jag har användbara saker i högen, men hittar dem inte.



Allt åkte ut på gräsmattan och så satte jag upp ett skrivbord med hurtsar (användbara lådor!) i ladan vid det gamla köksbordet som får vara arbetsyta. Och så var det bara att sortera - skräp i en hög och användbara saker i en. Allt användbart sorterades sedan igen och fick plats i lådor och skåp eller hängdes på väggen.



Sådärja - lite mer ordning och fria ytor att arbeta på. Känns jätteskönt. Brädorna till vänster ligger på golvet för att jämna ut en nivåskillnad. Golvet är väldigt gammalt och därinne har det stått djur en gång i tiden och då behövdes nivåskillnaden. Tur för mig att den finns där, för annars hade jag inte kunnat klämma in min nya kyl och frys.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards