Alla inlägg den 11 juni 2011

Av Frejda - 11 juni 2011 21:42


Idag blev jag riktigt överraskad. Jag hittade en övervintrad kronärtskocka mitt ibland ogräset. Det fanns en plätt med riktigt mycket tistlar, nässlor, gullris och smörblommor - och mitt i den satt den lilla övervintraren.


Den ska nu vårdas ömt och jag hoppas att den har en bättre chans att hinna ge skockor än de jag frösått och planterat ut. Överlevaren är ca 30 cm hög. Det är 10 cm högre än de andra.



Potatisen växer så det knakar. Verkligen dags att kupa på eller lägga halm runt plantorna.



Jag älskar aklejor. De finns i många fina färger - lila, blå, rosa, röda, vita. Och jag tycker det är fantastiskt att de ser ut som vackra fåglar som vänder näbbarna mot varandra.


 
Av Frejda - 11 juni 2011 13:04


Nu skulle det vara Sveriges Nationaldag för färgerna går i gult och blått.


I bakgrunden mitt blommande gullregnsträd. Det mår inte så bra fläckvis. Förrförra ägaren har nämligen försökt hålla ihop de olika stammarna med en kraftig vajer, men han använde aldrig något snällt mot själva grenen, typ brädbitar, för att fördela trycket, utan drog vajern direkt runt stammen. Detta gör att vissa grenar och ett par stammar är helt döda nu. Jag funderar på om jag ska såga bort dem eller om de ska få vara kvar och jag istället ska försöka få någon klättrande blomma, typ klematis, att täcka stammen med fina blommor istället.


Runt flaggstången växer det där ogräset som jag skrev om i förra inlägget - mina "triffider". Det blommar just nu fint med blå blommor och plantorna är högre än vad jag är. Men när de slutar blomma ska jag nog försöka dra upp plantorna. De kommer ju igen, oavsett vad jag gör.



Första squashen är på väg! Det är den lilla gula saken. Bakom sitter ytterligare ett minimalt litet gult ämne. Det är mina försådda plantor med gul squash som nu börjar producera. De gröna squashplantorna överlevde ju inte en kall natt, men jag fick några små plantor från mamma som jag satte. De ligger lite efter men har nu bonat in sig och växer sig starka.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards