Inte ens två centimeter höga är de, och tunna som trådar, men visst ser man att det är sparrisar som kommer där i sålådan.
Nu får jag försöka vårda dessa små raringar så att de kan växa sig stora. Då kanske jag kan smaska i mig egen sparris om tre eller fyra år. Lång väg dit och mycket tok som kan inträffa, men om man aldrig vågar testa så kan man ju inte heller få någon utdelning.
Det är som att inte sätta träd för att det tar så lång tid innan de växer upp.
Frejda
20 mars 2012 17:03
Martina - ja, det är kanske smartare, så har de hunnit en bit, men jag tänkte att vad 17. Kul att prova. :-)
Kap Horn
21 mars 2012 20:04
Hej Frejda
Men när det fungerar, så kan du skörda i åratal så som min far gjorde från sin sparrisodling!
Mjälla och fina...mmmhhh
http://www.einfacherweise.com
Frejda
22 mars 2012 19:37
Kap Horn - Jag får hoppas att jag kommer så långt. :-)
Linda
7 april 2012 07:30
Åh, sp spännande! Jag har en påse med sparrisfröer i min fröpärm - blev väldigt sugen på att testa - och så kan jag ju äta det jag gallrar bort :)
Solsken
//Linda
http://krukmakerskan.blogspot.se
Frejda
10 april 2012 09:19
Linda - Alltid kul att testa nytt. Förra gången jag satte sparris (plantor jag fick från en arbetskamrat) var jag väldigt seriös med att gräva speciellt land till dem och jobba med jorden. Men den här gången tänker jag att jag ska trycka ner en hel del av dem i rabatterna lite här och var. De blir ju så plymiga och fina när skördesäsongen är över. Fint att ha i buketter.
Linda
7 april 2012 11:18
Så där, nu är de sådda. Men det var bara sex frön i påsen, så jag kan nog glömma det där med att smaska i mig det bortgallrade. Nu hoppas jag bara att åtminstone ett frö ska gro :) Hur lång tid tog det för dina att komma upp?
Kram
//Linda
http://krukmakerskan.blogspot.com
Frejda
10 april 2012 09:23
Linda - de kom upp ganska snabbt och jag har< planterat om dem från såjord till planteringsjord sedan ett par veckor tillbaka. De är rätt tunna och sköra som plantor, men jag hoppas de växer till sig. Det första som kommer up är ju något som ser ut som yttepyttesmå sparrisar. När de växer till sig blir de till en plymig planta. Det är så det kommer att fungera senare också. Man skär av själva sparrisen när den kommer upp om typ tre-fyra år (innan får man inte ta dem även om de ser skördeklara ut) och sedan skördar man på det sättet fram till midsommar tror jag. Då får man låta dem vara och då växer de upp som plymer som man kan använda som utfyllnad i blombuketter om man vill. Lite pyssligt, men kul.