Ja, jag vet. Det ser ut som vanlig spagetti med köttfärssås. Men det smakar underbart!
I köttfärssåsen har jag nämligen älgfärs som jag fått från mamma och pappa, en egenhändigt odlad cayennepepparfrukt och en dito gul lök, och så krossade tomater som jag kokat ihop själv av en blandning av mina växthustomater. Så mustiga i smaken! Sedan har jag kryddat med vanlig peppar och salt, timjan, lite honung, en skvätt vin och en aning köpechilisås.
Idag fick jag lite tips på vad jag kan göra med alla mina morötter så dem ska jag prova. Blir det gott så delar jag med mig av recepten här.
Fråga till er alla: har någon av er odlat kronärtsskockor? Är det svårt? Vad behöver man tänka på?
Som ni ser så har planerna för nästa års odling redan börjat ...
Martina
11 november 2009 09:41
Jag köpte en kronärtskocksplanta i somras men satte den tyvärr på helt fel ställe. Den växte inte så mycket men nu får den vila i växthuset under vintern och till våren ska den få komma ut till ett soligt ställe där den ska få mycket plats för det tror jag den behöver. Här kan du läsa mer om odlingen: http://www.fobo.se/artiklar/vaxtodling/gronsaker/ovrigt/kronartskocka.shtml
http://www.matochodla.blogspot.com
Frejda
11 november 2009 16:52
Tack Martina! Ska läsa på. :-)
Är de fleråriga alltså. Det visste jag inte.
Skogshuldran Titti
11 november 2009 20:36
Det är så roligt att läsa om dina omsorger om ditt torp och dina odlingar!
Förstår att katterna var missnöjda, men de vänjer sig väl snart med innekattsrutinerna igen.
När man som jag bor på landet året om blir det inte lika charmigt som i vid ditt torp!
Ha det nu så bra i stan över vintern!
http://skogshuldran.bloggagratis.se
Frejda
13 november 2009 23:13
Skogshuldran Titti - Tack! Kissarna har börjat vänja sig, det är bara en av de tre som fortfarande har utelivet i blodet. Lite orolig i själen än så länge, men det ordnar sig. :-)
Zandra
19 december 2009 01:25
Jag tål inte kål så jag brukar använda rivna morötter istället när jag gör coleslaw :) Det är också gott att riva morötter (på de större hålen på rivjärnet) och hälla lite olja och vitvinsvinäger över. Och så lite flingsalt och en nypa peppar. Mums!
http://drak.bloggagratis.se
Frejda
20 december 2009 22:24
Zandra - tack för tipset! Nu kan jag liva upp mitt grönsaksintag. :-)